keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Amy, numero seitsemän


Moi taas!  Nyt luin kirjan nimeltä Amy, numero seitsemän. Sen on kirjoittanut Marilyn Kaye. Kirja kertoo 12 vuotiaasta Amystä. Amy on aivan tavallinen koulutyttö. Niin sanottuna täydellinen. Ehkä liiankin täydellinen... Amy näkee ja kuulee paremmin kuin tavalliset ihmiset. Hän myös liikkuu kuin mikäkin huippu-urheilija konsanaan. Ja lopuksi vielä, hän tietää vastaukset jokaiseen opettajan kysymykseen. Eräänä päivänä on koe, Amy on unohtanut lukea koko kokeeseen jos pientä vilkaisua kirjan aukeamalle ei lasketa. Kun koe tunti tulee Amy tajuaa unohtaneensa lukea. Kun opettaja antaa kokeen Amyn eteen, hän näkee vastaukset mielessään. Outoa!! Pidän tästä kirjasta. Se on hyvin kirjoitettu jännittävä.
Ps. Jos innostut lukemaan tätä sarjaa mutta et tiedä seuraavaa osaa hae wikipediasta. Hakusana jolla ainakin minä löysin on Replica sarja.
Hauskoja lukuhetkiä!! =D


lauantai 23. heinäkuuta 2016

Jäljellä

Moi! On viime päivityksestä jo aikaa. En hirveesti oo kerinny päivittää. No sille ei voi mitään, no nyt asiaan. Mä luin tämmösen kirjan nimeltä Jäljellä. Tän on kirjottanu Salla Silmukka. Tää kirja kertoo 15 vuotiaasta Emmistä. Emmi on suunitellut kotoa karkaamista jo pitkään. Hänen eräs luokkalaisensa on viikon Kanarialla lomalla. Heillä on leikkimökki jonne hän aikoo mennä yöksi tai pariksi. Emmi lähtee aamulla "kouluun". Hän on päättänyt että jos vanhemmat sanovat jotain hyvää hän tulee kotiin koulun jälkeen. Äiti ja Isä eivät kuitenkaan puhu mitään, he vaikuttavat jopa tavallista välinpitämättömämmiltä. Emmi menee leikkimökkiin syö ja nukahtaa. Hän herää ja nukahtaa taas. Yöllä Emmi herää rapinaan ja säikähtää niin että lähtee kotiin. Aamulla kun Emmi herää, on oudon hiljaista. Hän menee keittiöön huutelee perheenjäseniään mutta kukaan ei vastaa. Hän juoksee soittelemassa naapureiden ovikelloja mutta kukaan ei avaa.
Tuntuu kuin olisi yksin koko maailmassa.
Selviääkö Emmi?
Lue ja selvitä!
Ps. Kirjalla on Jatko-osa Toisaalla. Siinä kaikki salaisuudet selviävät.=)

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Annan nuoruusvuodet

 Moikka taas! Tämän kirjan luin jo aika pienenä. Äiti suositteli=)). Tämän on kirjoittanut L.M.Montgomery. Tämä kertoo Annasta nuoresta orpotytöstä joka otetaan huostaan orpokodista. Kaikki alkaa siitä että Marilla ( vanha nainen) ja hänen veljensä Matthew haluavat pojan noin 11 vuotiaan. He pyytävät ystäväänsä Rva Spenceriä hakemaan heille pojan samalla kun tämä käy orpokodissa. Kun Matthew sitten menee hakemaan lasta asemalta, siellä istuu vain nuori tyttö. Arvaatte varmaan miten ihmeissään Matthew on. No hän menee kysymään eräältä mieheltä että onko täällä näkynyt noin 11 vuotiasta poikaa. Mies vastaa että ei, mutta Rva Spencer kyllä toi tähän tuon tytön tähän ja sanoi sen tulevan teille. Matthew on ihan ällikällä lyöty. Tyttö katsoo häntä anovasti eikä Matthew ottaa hänet mukaansa.
 Saako Anna jäädä lue ja selvitä!

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Rubiininpuna

Moi taas! Luin kirjan Rubiininpuna jo vaikka kuinka monetta kertaa. Nyt luin sen siksi etten muistanut kunnolla sitä ja halusin blogata sen. Joten tässä se nyt on.=D Mä en valitettavasti osaa lukea ton kirjailian nimeä oikein nien voi laittaa sitä tähän. No kuitenkin tää kirja kertoo tytöstä nimeltä Gwendolyn. Hänen koko sukunsa on aikamatkaajia. Hänen serkkunsa Charlotte käy erilaisilla tunneilla ja harjoittelee, hän on aikamatkaaja. Tai niin ainakin luullaan. Mutta miten Gwendolyn yhtäkkiä voi  joutua menneisyyteen hakiessaan kaupasta sitruuna-karamelleja Maddy -tädille. Sen jälkeen hän katoaa menneisyyteen vielä ainakin kaksi kertaa ennen kuin kertoo äidilleen. Mitä sen jälkeen tapahtuu?=b
Ps: Kirjalla on kaksi jatko-osaa nimeltä Safiirinsini ja Smaragdinvihreä. Jos pidit tästä kannattaa lukea myös nuo.

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Hirviön sydän, itsekkään prinssin tarina

Moi taas! Ei oo tullu päivitettyä taas vähään aikaan. Muistatteko kun bloggasin sen kirja Noidan peili? No tää on sen saman kirjailian kirjoittama. Te varmaan tiedätte sen kertomuksen Kaunottaresta ja Hirviöstä. No tää kertoo vähän niiku siitä. Millanen se prinssi oli? Ja kuka sen noitu tai kiros? Miksi sille ylipäätään tapahtui mitään? Miten Gaston liittyi prinssiin? Oliko hän ystävä vai vihollinen? Ja kuinka Kaunotar eli Belle tuli mukaan tarinaan?
Se selviää lukemalla! =)  MUISTA että tämä on kirjoitettu Serena Valentinon näkemyksellä joten tämä ei välttämättä vastaa odotuksiasi. Jos olet lukenut kirjan Noidan peili muistat ehkä kuninkaan sukulaiset Lucindan, Marthan ja Rubyn! He ovat tässäkin tarinassa mukana. Jos luet tämän saat selville miten he liittyvät tähän tarinaan.=D
Päivittelen!!
Ps: Jos menet tietokoneella katsomaan tätä blogia. Kun menet alas siellä pitäisi olla kohta vanhemmat tekstit. Sieltä löytyy vanhoja bloggauksiani! XD Siis jos kiinnostaa.