torstai 30. kesäkuuta 2016

Tarpeeksi reilua

Moi taas! Jo toinen päivitys tältä päivältä.=) Sain aamulla luettua kirjan Tarpeeksi reilua. Sen on kirjoittanut Jukka-Pekka Palviainen. Kirjan päähenkilöt ovat Arttu, Jasmine, Koponen ja Jossu. Arttu, Koponen ja Jossu ovat päättäneet tehdä lyhytelokuvan lyhytelokuvakisaan. He vain tarvitsisivat toisen nais-puolisen näyttelijän. Arttu ja Koponen päättävät kysyä uutta luokkalaistaan Jasminea. Jasmin suostuu kun pojat kertovat hänelle elokuvasta ja kisasta. Heillä on elokuvassa hyvät jaot: Arttu on ohjaaja joten Koponen joutuu esittämään kahta eri roolia. Jossu eli Josefina sävelsi musiikit ja toimi toisena tyttö-näyttelijänä Jasmine taas toisena. He alkavat miettiä missä kuvaisivat elokuvansa. Yhtäkkiä Jasmine keksii että he voivat mennä saarelle jossa on vanha kasarmi. Jasminen isä omistaa siellä pienen mökin. Kun kuvaukset alkavat yhden kuvauksen aikana Jasmine katoaa salaperäisesti. Mitä Jossu ja pojat voivat tehdä?

Suosittelen!!!!

Noitapeili

Hei taas! Luin viikko sitten kirjan nimeltä Noitapeili. Sen on kirjoittanut Mila Teräs. Kirjan päähenkilöt ovat Hugo ja Lydia. He ovat samalla luokalla ja parhaita kavereita. Heillä on myös sama syntymäpäivä 12.6. Hugo ja Lydia ovat 11v. Eräänä päivän heidän opettajansa on poissa töistä, heille tulee sijainen Ermiida. Tunnin lopussa Ermiida kysyy onko luokalla ketään jotka pitäisivät lukemisesta. Hugo ja Lydia ovat ainoat viittaajat. Kun kello pirisee ja oppilaat lähtevät koulusta Ermiida antaa kirjan Hugolle ja Lydialle. Kirjan nimi on Noitapeili. Kotonaan Hugo selaa kirjaa sen välistä hän löytää kartan. Hän soitti heti Lydialle ja he lähtivät yhdessä etsimään kartan osittamaan paikkaan. Mikä se paikka on? Se jää sinun selvitettäväksi. =D Ja miten noidat ja Noitapeili liittyvät tarinaan?
Kirjan-arvostelut: Oli todella hyvä. Paljon jännitystä vähän ehkä kauhuakin. Vaikka pelkäisitkin tätä sinun kannattaa lukea tämä. Sillä tämä kirja tempaisee sinut varmasti mukaansa!!!
Päivitän taas ;)

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Huojuvan talon salaisuus

Moi taas lukijat!! Luin illalla kirjan nimeltä Huojuvan talon salaisuus. Sen on kirjoittanut Anne Sirén. Kirjan päähenkilöt ovat Elenora ja hänen lapsensa kaksoset Jenni ja Aleksanteri. Perheen isä on Syyriassa rauhanturvaajana. Elenora, Jenni ja Aleksanteri saavat häädön kotoaan ja alkavat etsiä halpaa taloa. Elenora soittaa kiinteistövälittäjälle kysyen että olisiko halpaa taloa. Kiinteistövälittäjä kurvaakin autolla pian pihaan ja matka alkaa. Talo on kaupungin reunassa, se on ollut jo pitkään myynnissä. He ihastuvat heti taloon vaikka se olikin vähän rikki. Elenora osti talon vanhoine huonekaluineen päivineen.
En paljasta enempää.
Oli todella hyvä kirja siihen sisältyi paljon Huumoria, toivoa ja naurua. =) Päivittelen taas!

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Iiris

Moi taas lukijat!! Olin reissussa ja luin siellä kirjan nimeltä Iiris. Sen on kirjoittanut Kirsti Ellilä. Tämän kirjan päähenkilö ei ole Iiris, vaikka kirjan nimi onkin Iiris. =D Kirja kertoo tytöstä nimeltä Viiru. Viirun oikea nimi on Veronika. En ole pitkään aikaan kertonut vain lyhyttä juonta, vaan olen pälpättänyt siitä mitä kirjassa tapahtuu mutta tykkään tehdä niin. Viiru on luokan niin sanottuna "epäsuosittu". Viirun luokalla on myös toinen epäsuosittu. Pilvi. No mutta nyt jatkan. Viirun luokalle tulee tyttö nimeltä Iiris. Hän on heti suosittu poikien sekä tyttöjen silmissä. Iiris kuitenkin kiinnittää heti huomionsa Viiruun ja Pilviin. Hän tahtoo olla heidän kanssaan. Viiru yllättyy, mutta tutustuessaan Iirikseen hän alkaa pitää tästä. Pilvikin liittyy joukkoon. Mutta milloin? Ja miten käy tyttöjen hullulla Liftaus-reissulla? Kannattaa selvittää
Moikka!!!

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Noidan peili Pahan kuningattaren tarina

 
Hei taas! Nyt luin kirjan Noidan peili. Sen on kirjoittanut Serena Valentino. Älä anna nimen hämätä. Tämä EI kerro noidasta, vaikka nimi vähän antaa ymmärtää. Olette varmaan kuullut tarinan Lumikista ja hänen ilkeästä äitipuolestaan. Mutta miten äitipuolesta tuli ilkeä? Kenen takia? Minkä takia? Miten? Miksi? Milloin?Kerrotaanko se Disneyn Lumikki tarinassa? Ei todellakaan. Siinä kuningatar on alusta asti kauhea ja ilkeä. Mainitaanko siinä Lumikin isästä? Ei. Mitä Lumikin isälle kävi vai kävikö hänelle mitään? Tämä kirja kertoo siitä. Vaikka et pitäisikään prinsessatarinoista joissa on yleensä onnellinen loppu, voit silti pitää tästä. Minä ainakin pidin.
Hauskoja lukuhetkiä!!
Ps. Kirjaan on tullut jatko-osa. En ole vielä löytänyt sitä jotta voisin lukea sen. Näin kuitenkin mainoksen. Sen nimi on: Hirviön sydän itsekkään prinssin tarina. Kirjoitan taas =)