tiistai 31. toukokuuta 2016

Siljan laulu tarina tyttöbändistä

Moikka!! Nyt luin kirjan Siljan laulu.
Siljan laulun on kirjoittanut Vilja-Tuulia Huotarinen. Silja on viisitoista-vuotias tyttö jonka isä on vähän aikaa sitten kuollut. Siljan kaverit jättävät Siljan syyllä:" Olet muuttunut emme tunne sinua enää!". Eräänä päivänä Silja näkee lehdessä, että Siskobändiin etsitään laulajaa. Silja menee koe-esiintymiseen.... Pääseekö hän bändiin se sinun on selvitettävä se itse. Okei jo kannesta näkee että hän pääsee bändiin, koska siinä lukee tarina tyttöbändistä eikä se olisi tarina tyttöbändistä jos se ei kertoisi tyttöbändistä. Nyt jatkan. Siljalla on hyvä lauluääni joten hänet kelpuutetaan bändiin. Siinä on kolme muutakin tyttöä nimeltään Paula, Annette ja Aalya. Aalya joutuu kuitenkin muuttamaan paikkakunnalta pois, joten Sisko on taas vaarassa. Tytöt eivät nimittäin voi soittaa ilman basistia. Silloin Silja tajuaa että hänen naapurissaan asuva Jenna joka soittaa selloa voisi osata soittaa bassoa. Otetaanko Jenna mukaan bändiin vai ei ja mitä sen jälkeen tapahtuu.... Hauskoja lukuhetkiä!!!=)
Ps. Kirjalla on kaksi jatko-osaa: Siljan syksy ja Rakkaudella Silja. Ne kannattaa lukea jos tykkäsi tästä.

lauantai 28. toukokuuta 2016

Hautausmaan poika

Moi taas! Nyt olen lukenut Neil Gaimanin kirjoittaman kirjan Hautausmaan poika. Tämä kirja kertoo pojasta nimeltä Eikku eli Ei-kukaan. Kun Eikku oli vielä pieni vauva, heidän kotonaan oli murhaaja, joka murhasi hänen äitinsä, isänsä ja isosiskonsa. Eikku oli vähän ennen murhaajan tuloa karannut huoneestansa ulos. Hän ryömi hautausmaallle, missä aaveet ottivat hänet huostaansa. Kuolleet aaveet Hra ja Rva Owens ottivat hänet pojakseen, koska Eikun äiti oli niin toivonut. Eikku sai kunnia-kuolleen arvon eli sellaisen, että hän pystyi hiipumaan näkymättömiin ja näkemään pimeässä samalla tavalla kuin ihminen valossa. Eikun holhoojaksi lupautui seikkaileva aave Silas, joka hankki Eikulle ruokaa ja opetti häntä. Eikulle hautausmaa on tutumpi kuin pizza ja koulu. Hän ei tiedä edes mitä ne ovat. Kannattaa tutustua Eikkuun ja aaveisiin. Kirja on ihan todella hyvä. Lue jos voit!! =)

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Jane ja saaren kutsu

Hei taas lukutoukat! =) 
Tällä kertaa luin kirjan nimeltä Jane ja saaren kutsu. Sen on kirjoittanut L.M.Montgomery eli Lucy Maud Montgomery. Jane ja saaren kutsu kertoo 11 -vuotiaasta tytöstä nimeltä Jane. Jane asuu Torontossa suuressa ja ylellisessä talossa lempeän äitinsä ja tiukan isoäitinsä kanssa. Eräänä päivänä tulee Janen isältä kirje Prinssi Edwardin saarelta. Kirjeessä isä pyytää, että Jane tulisi kesälomaksi hänen luokseen. Jane ei haluaisi lähteä, eikä äiti tai isoäiti mielellään päästäisi häntä. Niinpä he päättävät kysyä apua William-enolta, jonka mielestä Janen on mentävä. Niinpä Jane lähtee Prinssi Edwardin saarelle. Kuukausi ennen tätä episodia Jane oli ollut serkkunsa luona ja hän oli leikannut Sunday evening- lehdestä kuvan, jossa oli Kenneth Howard. Isoäiti löysi kuvan ja repi sen neljään osaan ja heitti takkatuleen. Niinpä Jane eräänä päivänä sitten istui junassa ja oli menossa saarelle. Vastassa oli Irene-täti, hän oli todella ärsyttävä ja utelias. Kun Janen isä tulee hakemaan Janea Irene-tädiltä, Jane huomaa, että hän on Kenneth Howard. Kaikki vastenmielisyydet unohtuvat hetkessä. Jane ja hänen "isukkinsa" ostavat talon ja Jane saa hoitaa taloutta niin paljon kuin tahtoo. Jane on onnensa kukkuloilla, koska kotona hän ei saa tehdä melkein mitään.
Kirjan arvio 5/5 tähteä koska tää oli ihan paras ja saa ajattelemaan ja mulla mielikuvituksen lentämään =)
Kirjoitan taas!!!
 Kirjan voi lukea kahdessa osassa Jane Victoria ja Jane Victoria palaa kotiin

maanantai 16. toukokuuta 2016

Kerjäläisprinsessa

Moikka taas lukuintoiset! Tänään luin kirjan nimeltä Kerjäläisprinsessa. Sen on kirjoittanut Magdalena Hai. Kerjäläisprinsessa kertoo tytöstä nimeltä Gigi. Hän on kuningasperheen nuorin tytär. Hänen perheensä on paennut kotimaastaan Umbroviasta vallankuomouksen aikana. He pakenivat Keloburgiin. Siellä Gigi tutustuu ystävänsä Henryn kanssa esim. vanhaan merirosvoon puujalka Murtaughiin ja ihmissusi Mussovitsiin, joka on kuningasperheen "agentti"/ palvelija. Gigin isä, kuningas on keksijä ja hän alkaa rakentaa salaa ilmalaiva Titania. Heidät on ajanut pois Andros "Luopio" Eprikos. Kaikki näyttää olevan hyvin kunnes perheen kotiin heitetään pommi.... Se tarkoittaa, että Luopio tietää missä he ovat. Kirjan arvostelut 5/5 tähteä Jos pidät vauhdista tämä kirja on kuin sinulle luotu mutta se voi olla myös vähän tylsä. Kannattaa lukea!
Ps. Kirjalla on kaksi jatko-osaa nimeltä Kellopeli-kuningas ja Susikuningatar (Vika oli omasta mielestäni paras). Päivitän taas! =)