torstai 21. huhtikuuta 2016

Lumoleipomo

 
Moi taas! Tänään luin kirjan nimeltä Lumoleipomo. Se kertoo Lumolan perheestä. Pieni juoni: Kun Pirre ja Artturi Lumola kutsuttiin lähikaupunkiin taltuttamaan flunssa-aaltoa, lapset jäävät yksin kotiin. Silloin pihaan ajaa salaperäinen Laila-täti ja saa kaikki muut pauloihinsa paitsi Rosman. Rosma alkaa epäillä, että Lailalla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Kun vielä Lumolan sukukalleus keittokirja katoaa, alkaa Rosma tosissaan epäillä Lailaa.
Arvio kirjasta 4/5 tähteä.  Hei hei!  =)
 Ps. Kirjalla on jatko osa nimeltä Lumoleipomo 2 Ripaus taikaa.

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Huone 13

Hei taas lukijat! Tällä kertaa olen lukenut kirjan nimeltä huone 13. Tämä kirja on aika lyhyt, mutta toiminnat ja huippukohta on saatu hyvin mahtumaan juoneen. Kirjan juoni oli helppo ymmärtää ilman kuviakin.
Kirjan tapahtumat sijoittuivat vanhaan majataloon, johon Fliss ystävineen menee luokkaretkelle. Flissin ja hänen kolmen muun luokkalaisensa tekemä "iskuryhmä" tahtoi pelastaa vampyyrin vainoaman tytön. 
Lyhyt juonen kerronta: Päivää ennen luokkaretkeä Fliss näkee yöllä unen majatalosta ja sen huoneesta numero 13, siellä on pöytä ja pöydällä on laatikko ja laatikossa on.....  Seuraavana päivänä kun he saapuivat majataloon, se on samanlainen kun Flissin unessa. Siellä ei vaan ole huonetta kolmetoista, vai onko? Flissin iskuryhmä kokoontuu yöllä kellon kahdennellatoista kumahduksella, silloin huoneen oveen muodostuu numero 13 ja luokan inhottavin tyttö Ellie kiipeää rappuset ja menee huoneeseen. Kun Fliss ystävineen saa tietää, mitä huoneessa on, he päättävät pelastaa Ellien hinnalla millä hyvänsä. Saavatko he Ellien pelastettua? Se selviää ainoastaan lukemalla kirja. =)
Kirja sopii mielestäni kenelle tahansa, joka pitää jännityksestä, helposta tekstistä tai vaan hyvästä kirjasta. Arvosteluni ovat kirjasta 5/5, hauskoja lukuhetkiä!!!!!