perjantai 25. marraskuuta 2016

Lumottu lukukausi

             
   Moi, nyt luin kirjan nimeltä Lumottu lukukausi. Se kertoo 12 vuotiaasta Florasta. Floran vanhemmat aikovat laittaa Floran sisäoppilaitokseen, hänen vastusteluistaan huolimatta. Kun Flora on junassa tapahtuu jotain mikä saa hänet vuoteen 1930. Hän joutuu senaikaiseen tyttökouluun  missä ei todellakaan tiedetä mitään Ipadeista, läppäreistä ja hyvistä hoito-tuotteista. Hänelle on suuri järkytys kun hän saa kuulla että viikossa saa kylpeä vain kaksi kertaa. Floran huoneen nimi on Kissankello. Tässä huoneessa on kolme tyttöä. Heidän nimensä ovat Pete ( Daphne), Pogo ( Cecilia) ja Dulcie. Kun  valvoja-oppilas Virginia oli lähtenyt, Flora silmäili huonetta tarkemmin ja huomasi että se näytti omituisen tutulta. Missä hän oli nähnyt tämän huoneen ja miten hän pääsisi takaisin 2010 luvulle??

tiistai 27. syyskuuta 2016

Totuus Tarusta. Täydellisen mokaamisen jalo taito

Moi, nyt luin kirjan nimeltä Totuus Tarusta, Täydellisen mokaamisen jalo taito. Sen on kirjoittanu Sari Luhtanen. Kirja kertoo Tarusta. Taru harrastaa urheilua. Hän pitää kuulantyönnöstä. Reunassa olevat kampaukset ovat hänen luomuksiaan. 
Elämä olisi täydellistä jos peikko ei tulisi ja pilaisi hyviä hetkiä ja Angelaa ei olisi olemassa. Tarulla on 2 parasta ystävää Aino ja Ilmo. Eräänä päivänä Tarun luokalle tulee uusi poika Roni. Taru ihastuu. Valitettavasti myös Angela on kiinnostunut. Onko Roni kuitenkaan ystävien unohtamisen arvoinen??

Kirjoitukseni tästä kirjasta ei ollut ainakaan omasta mielestäni hirveän hyvä. Itse kirja on todella todella todella paljon parempi. Suosittelen lukemaan!!

Moikka!!

torstai 22. syyskuuta 2016

Lumoleipomo 2, Ripaus taikaa

Moi taas! Oon lukenu tän kirjan aika monta kertaa tahdoin blogata tän koska tää oli mielestäni tosi hyvä kirja. Tän on kirjoittanu sama henkilö joka on kirjoittanut sen toisen Lumoleipomon! =b
No joka tapauksessa, Aloitetaan! Rosma  on haastanut ("paholaisen") Laila-tädin maailman kuuluisimpaan ja arvostetuimpaan leivonta-kilpailuun. Tämä kilpailu järjestetään Pariisissa. Sen nimi on Gala des Gâteaux Grands. Sitä tuomaroi todella hyvä ranskalainen kokki Jean-Pirre Jeanpirre. Laila ja Rosma tekevät sopimuksen, jos Rosma voittaa Lumolan suvussa kulkenut keittokirja tulee takaisin heille. Mutta jos Rosma häviää hän tai hänen perheensä ei ikinä yritä saada kirjaa. Tämän jälkeen he syövät peruttamattomuus pullaa, se tarkoittaa että kumpikaan ei voi enää perua sanojaan. Pelissä on kovat panokset. Selviääkö Rosma?

Lue & Selvitä!!

Päivitän taas=D_________Moikka!!!_____________

perjantai 16. syyskuuta 2016

Kirsikka-sydän

Hei! Nyt luin kirjan nimeltä Kirsikka-sydän. Tän on kirjoittanut Cathy Cassidy. Tää kirja kertoo Cherry Costellosta. Cherry ja hänen isänsä asuvat kahdestaan Glasgow-nimisessä paikassa. Eräänä päivänä isä kertoo Chrerrylle uutisen! He muuttavat Somersetiin isän vanhan taidekoulu- ystävän luokse.... Tanberryjen perheeseen kuuluu Charlotte (äiti) Honey, Summer, Skye ja Coco Tanberry. Isä ja Charlotte haluaisivat perustaa yhdessä perheen. Kaikille muille se on jotenkin kuin unelmien täyttymys, paitsi Honeylle. Hän uskoo edelleen että että hänen oma isänsä Greg tahtoo tulla takaisin. (Mikä ei tietenkään ole totta sillä Greg ei välitä perheestään pätkän vertaa). Todella kauan ennen tätä Charlotte ja Greg erosivat. Honey ei pidä ollenkaan Cherrysta eikä tämän isästä Paddysta ja yrittää tehdä heidän elämänsä mahdollisimman vaikeaksi.

Miten Cherrylle ja Paddylle käy? 

Pidin tästä kirjasta paljon ja suosittelen lukemaan!!

Jatko-osat oikeassa järjestyksessä: Vaahtokarkkitaivas, Kesäunelma, Kookoskaramelli, Hunajanmakea & Onnenkeksi.

maanantai 5. syyskuuta 2016

Muotimatkaaja-Titanicin kannella

Moi taas! Tää kirja minkä aion nyt blogata oli ainakin omasta mielestäni hyvä. Kirjan on kirjoittanut Bianca Turetsky. Tää kertoo 12 vuotiaasta Louise Lambertista. Hän rakastaa vintage-vaatteita ja keräilee niitä. Eräänä päivänä Louise saa postissa kutsun Vintage-vaate myyntiin. Kutsussa lukee että sitä ei saa luovuttaa toiselle. Launtaina Louise sitten menee vintage-vaate myyntiin. Hänen mukaansa tulee hänen paras ystävänsä Brooke. Brooke päästetään mukaan koska hän on Louisen mukana. Louise tutkii kauppaa ja huomaa kaapin. Kaapin nurkassa ihanan vaaleanpunaisen ja kimaltelevan mekon. Hän haluaa sovittaa sitä. Kaupan omistajat Marla ja Glenda näyttävät kiistelevän asiasta. Miksi? Louise saa luvan sovittaa haluamaansa mekkoa. Kun hän on pukenut sen päälleen hän.... Pyörtyy. Herätessään hän on laivan kannella! Miten kaikki tapahtui ja miten Louise pääsee pois?

 Toivon että tää kiinnostaa. Tässä on aika paljon faktaa, mutta myös paljon tarinaa. Kannattaa lukea jos pidät Vintagesta tai muodista. Myös jos Titanicin tarina kiehtoo tämä on sinulle juuri oikea kirja, tämä sopii myös sinulle jota tämä kirja vähänkään kiinnostaa!

Moikka!

lauantai 3. syyskuuta 2016

Sori vaan, se on totuus

Hei! Tän kirjan on kirjoittanu Katariina Romppainen. Kirja kertoo 13 vuotiaasta Senjasta. Senja on valehdellut ystävilleen kodistaan ja perheestään, koska huonomaineinen vuokralähiö Koilaakso ja Köyhä yksinhuoltajaäiti hävettävät. Isästään Senja ei tiedä muuta kuin nimen, hänellä on myös vanha valokuva isästä. Eräänä päivänä äiti pamauttaa pommin! Hän lähtee norjaan töihin joksikin aikaa. Yksin. Äiti kertoo hänen menevän isän puoleisten sukulaisten luokse. Senja on onnesta soikeana. Isän puoleiset sukulaiset asuvat hunajakylässä! ( Hunajakylä on arvostettu ja kallis asuma-alue). Kirja kuvaa myös tarkasti sitä millaista on olla köyhä nuori, kun shoppailu, kalliit älypuhelimet ja ulkomaanmatkat ovat koulukavereille itsestäänselvyyksiä. Kirja saa myös ymmärtämään rehellisyyden merkityksen.

Pidin kirjasta kovasti. Suosittelen lukemaan jos näytti edes kiinnostavalta!! =) 

torstai 1. syyskuuta 2016

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut

Moi! En oo päivittäny tätä blogia tosi pitkään aikaan. No nyt kuitekin päivitän ja lupaan että lähi-aikoina tulee toinenkin kirja. Tän on kirjoittanu Hanna Kauppinen. Tää kirja kertoo Milasta. Tytöstä joka rakastaa kirjoja. Mila asuu antikvariaateissa, kantaa omaisuuttaan olkalaukussa ja hengittää kirjapölyä. Eräänä päivänä kaupunkiin avataan uusi kirjakauppa. Mila löytää tiedon lapusta jossa lukee näin: Hector H:n Tarinataivas

Käytettyjä ja uusia kirjoja sekä paperitarvikkeita ja joulukuusia.

(Liikkeessämme asuu kahdeksan vaaratonta koiraa ja yksi erittäin epäkohtelias aasi)
                             Seipääntie 1
         (Se isompi rakennus pienempi on talli).
Mila kiinnostuu. Hän alkaa käydä kaupassa ja myöhemmin hänelle alkaa selvitä talon salaisuudet. Kaikki on hyvin kunnes Hra Kunnas tulee uhkaamaan kaupungin rauhaa. Hän löytää noituutta juuri sieltä mistä haluaa.

Oli kiva taas blogata=D

Heippa!

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Amy, numero seitsemän


Moi taas!  Nyt luin kirjan nimeltä Amy, numero seitsemän. Sen on kirjoittanut Marilyn Kaye. Kirja kertoo 12 vuotiaasta Amystä. Amy on aivan tavallinen koulutyttö. Niin sanottuna täydellinen. Ehkä liiankin täydellinen... Amy näkee ja kuulee paremmin kuin tavalliset ihmiset. Hän myös liikkuu kuin mikäkin huippu-urheilija konsanaan. Ja lopuksi vielä, hän tietää vastaukset jokaiseen opettajan kysymykseen. Eräänä päivänä on koe, Amy on unohtanut lukea koko kokeeseen jos pientä vilkaisua kirjan aukeamalle ei lasketa. Kun koe tunti tulee Amy tajuaa unohtaneensa lukea. Kun opettaja antaa kokeen Amyn eteen, hän näkee vastaukset mielessään. Outoa!! Pidän tästä kirjasta. Se on hyvin kirjoitettu jännittävä.
Ps. Jos innostut lukemaan tätä sarjaa mutta et tiedä seuraavaa osaa hae wikipediasta. Hakusana jolla ainakin minä löysin on Replica sarja.
Hauskoja lukuhetkiä!! =D


lauantai 23. heinäkuuta 2016

Jäljellä

Moi! On viime päivityksestä jo aikaa. En hirveesti oo kerinny päivittää. No sille ei voi mitään, no nyt asiaan. Mä luin tämmösen kirjan nimeltä Jäljellä. Tän on kirjottanu Salla Silmukka. Tää kirja kertoo 15 vuotiaasta Emmistä. Emmi on suunitellut kotoa karkaamista jo pitkään. Hänen eräs luokkalaisensa on viikon Kanarialla lomalla. Heillä on leikkimökki jonne hän aikoo mennä yöksi tai pariksi. Emmi lähtee aamulla "kouluun". Hän on päättänyt että jos vanhemmat sanovat jotain hyvää hän tulee kotiin koulun jälkeen. Äiti ja Isä eivät kuitenkaan puhu mitään, he vaikuttavat jopa tavallista välinpitämättömämmiltä. Emmi menee leikkimökkiin syö ja nukahtaa. Hän herää ja nukahtaa taas. Yöllä Emmi herää rapinaan ja säikähtää niin että lähtee kotiin. Aamulla kun Emmi herää, on oudon hiljaista. Hän menee keittiöön huutelee perheenjäseniään mutta kukaan ei vastaa. Hän juoksee soittelemassa naapureiden ovikelloja mutta kukaan ei avaa.
Tuntuu kuin olisi yksin koko maailmassa.
Selviääkö Emmi?
Lue ja selvitä!
Ps. Kirjalla on Jatko-osa Toisaalla. Siinä kaikki salaisuudet selviävät.=)

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Annan nuoruusvuodet

 Moikka taas! Tämän kirjan luin jo aika pienenä. Äiti suositteli=)). Tämän on kirjoittanut L.M.Montgomery. Tämä kertoo Annasta nuoresta orpotytöstä joka otetaan huostaan orpokodista. Kaikki alkaa siitä että Marilla ( vanha nainen) ja hänen veljensä Matthew haluavat pojan noin 11 vuotiaan. He pyytävät ystäväänsä Rva Spenceriä hakemaan heille pojan samalla kun tämä käy orpokodissa. Kun Matthew sitten menee hakemaan lasta asemalta, siellä istuu vain nuori tyttö. Arvaatte varmaan miten ihmeissään Matthew on. No hän menee kysymään eräältä mieheltä että onko täällä näkynyt noin 11 vuotiasta poikaa. Mies vastaa että ei, mutta Rva Spencer kyllä toi tähän tuon tytön tähän ja sanoi sen tulevan teille. Matthew on ihan ällikällä lyöty. Tyttö katsoo häntä anovasti eikä Matthew ottaa hänet mukaansa.
 Saako Anna jäädä lue ja selvitä!

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Rubiininpuna

Moi taas! Luin kirjan Rubiininpuna jo vaikka kuinka monetta kertaa. Nyt luin sen siksi etten muistanut kunnolla sitä ja halusin blogata sen. Joten tässä se nyt on.=D Mä en valitettavasti osaa lukea ton kirjailian nimeä oikein nien voi laittaa sitä tähän. No kuitenkin tää kirja kertoo tytöstä nimeltä Gwendolyn. Hänen koko sukunsa on aikamatkaajia. Hänen serkkunsa Charlotte käy erilaisilla tunneilla ja harjoittelee, hän on aikamatkaaja. Tai niin ainakin luullaan. Mutta miten Gwendolyn yhtäkkiä voi  joutua menneisyyteen hakiessaan kaupasta sitruuna-karamelleja Maddy -tädille. Sen jälkeen hän katoaa menneisyyteen vielä ainakin kaksi kertaa ennen kuin kertoo äidilleen. Mitä sen jälkeen tapahtuu?=b
Ps: Kirjalla on kaksi jatko-osaa nimeltä Safiirinsini ja Smaragdinvihreä. Jos pidit tästä kannattaa lukea myös nuo.

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Hirviön sydän, itsekkään prinssin tarina

Moi taas! Ei oo tullu päivitettyä taas vähään aikaan. Muistatteko kun bloggasin sen kirja Noidan peili? No tää on sen saman kirjailian kirjoittama. Te varmaan tiedätte sen kertomuksen Kaunottaresta ja Hirviöstä. No tää kertoo vähän niiku siitä. Millanen se prinssi oli? Ja kuka sen noitu tai kiros? Miksi sille ylipäätään tapahtui mitään? Miten Gaston liittyi prinssiin? Oliko hän ystävä vai vihollinen? Ja kuinka Kaunotar eli Belle tuli mukaan tarinaan?
Se selviää lukemalla! =)  MUISTA että tämä on kirjoitettu Serena Valentinon näkemyksellä joten tämä ei välttämättä vastaa odotuksiasi. Jos olet lukenut kirjan Noidan peili muistat ehkä kuninkaan sukulaiset Lucindan, Marthan ja Rubyn! He ovat tässäkin tarinassa mukana. Jos luet tämän saat selville miten he liittyvät tähän tarinaan.=D
Päivittelen!!
Ps: Jos menet tietokoneella katsomaan tätä blogia. Kun menet alas siellä pitäisi olla kohta vanhemmat tekstit. Sieltä löytyy vanhoja bloggauksiani! XD Siis jos kiinnostaa.

torstai 30. kesäkuuta 2016

Tarpeeksi reilua

Moi taas! Jo toinen päivitys tältä päivältä.=) Sain aamulla luettua kirjan Tarpeeksi reilua. Sen on kirjoittanut Jukka-Pekka Palviainen. Kirjan päähenkilöt ovat Arttu, Jasmine, Koponen ja Jossu. Arttu, Koponen ja Jossu ovat päättäneet tehdä lyhytelokuvan lyhytelokuvakisaan. He vain tarvitsisivat toisen nais-puolisen näyttelijän. Arttu ja Koponen päättävät kysyä uutta luokkalaistaan Jasminea. Jasmin suostuu kun pojat kertovat hänelle elokuvasta ja kisasta. Heillä on elokuvassa hyvät jaot: Arttu on ohjaaja joten Koponen joutuu esittämään kahta eri roolia. Jossu eli Josefina sävelsi musiikit ja toimi toisena tyttö-näyttelijänä Jasmine taas toisena. He alkavat miettiä missä kuvaisivat elokuvansa. Yhtäkkiä Jasmine keksii että he voivat mennä saarelle jossa on vanha kasarmi. Jasminen isä omistaa siellä pienen mökin. Kun kuvaukset alkavat yhden kuvauksen aikana Jasmine katoaa salaperäisesti. Mitä Jossu ja pojat voivat tehdä?

Suosittelen!!!!

Noitapeili

Hei taas! Luin viikko sitten kirjan nimeltä Noitapeili. Sen on kirjoittanut Mila Teräs. Kirjan päähenkilöt ovat Hugo ja Lydia. He ovat samalla luokalla ja parhaita kavereita. Heillä on myös sama syntymäpäivä 12.6. Hugo ja Lydia ovat 11v. Eräänä päivän heidän opettajansa on poissa töistä, heille tulee sijainen Ermiida. Tunnin lopussa Ermiida kysyy onko luokalla ketään jotka pitäisivät lukemisesta. Hugo ja Lydia ovat ainoat viittaajat. Kun kello pirisee ja oppilaat lähtevät koulusta Ermiida antaa kirjan Hugolle ja Lydialle. Kirjan nimi on Noitapeili. Kotonaan Hugo selaa kirjaa sen välistä hän löytää kartan. Hän soitti heti Lydialle ja he lähtivät yhdessä etsimään kartan osittamaan paikkaan. Mikä se paikka on? Se jää sinun selvitettäväksi. =D Ja miten noidat ja Noitapeili liittyvät tarinaan?
Kirjan-arvostelut: Oli todella hyvä. Paljon jännitystä vähän ehkä kauhuakin. Vaikka pelkäisitkin tätä sinun kannattaa lukea tämä. Sillä tämä kirja tempaisee sinut varmasti mukaansa!!!
Päivitän taas ;)

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Huojuvan talon salaisuus

Moi taas lukijat!! Luin illalla kirjan nimeltä Huojuvan talon salaisuus. Sen on kirjoittanut Anne Sirén. Kirjan päähenkilöt ovat Elenora ja hänen lapsensa kaksoset Jenni ja Aleksanteri. Perheen isä on Syyriassa rauhanturvaajana. Elenora, Jenni ja Aleksanteri saavat häädön kotoaan ja alkavat etsiä halpaa taloa. Elenora soittaa kiinteistövälittäjälle kysyen että olisiko halpaa taloa. Kiinteistövälittäjä kurvaakin autolla pian pihaan ja matka alkaa. Talo on kaupungin reunassa, se on ollut jo pitkään myynnissä. He ihastuvat heti taloon vaikka se olikin vähän rikki. Elenora osti talon vanhoine huonekaluineen päivineen.
En paljasta enempää.
Oli todella hyvä kirja siihen sisältyi paljon Huumoria, toivoa ja naurua. =) Päivittelen taas!

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Iiris

Moi taas lukijat!! Olin reissussa ja luin siellä kirjan nimeltä Iiris. Sen on kirjoittanut Kirsti Ellilä. Tämän kirjan päähenkilö ei ole Iiris, vaikka kirjan nimi onkin Iiris. =D Kirja kertoo tytöstä nimeltä Viiru. Viirun oikea nimi on Veronika. En ole pitkään aikaan kertonut vain lyhyttä juonta, vaan olen pälpättänyt siitä mitä kirjassa tapahtuu mutta tykkään tehdä niin. Viiru on luokan niin sanottuna "epäsuosittu". Viirun luokalla on myös toinen epäsuosittu. Pilvi. No mutta nyt jatkan. Viirun luokalle tulee tyttö nimeltä Iiris. Hän on heti suosittu poikien sekä tyttöjen silmissä. Iiris kuitenkin kiinnittää heti huomionsa Viiruun ja Pilviin. Hän tahtoo olla heidän kanssaan. Viiru yllättyy, mutta tutustuessaan Iirikseen hän alkaa pitää tästä. Pilvikin liittyy joukkoon. Mutta milloin? Ja miten käy tyttöjen hullulla Liftaus-reissulla? Kannattaa selvittää
Moikka!!!

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Noidan peili Pahan kuningattaren tarina

 
Hei taas! Nyt luin kirjan Noidan peili. Sen on kirjoittanut Serena Valentino. Älä anna nimen hämätä. Tämä EI kerro noidasta, vaikka nimi vähän antaa ymmärtää. Olette varmaan kuullut tarinan Lumikista ja hänen ilkeästä äitipuolestaan. Mutta miten äitipuolesta tuli ilkeä? Kenen takia? Minkä takia? Miten? Miksi? Milloin?Kerrotaanko se Disneyn Lumikki tarinassa? Ei todellakaan. Siinä kuningatar on alusta asti kauhea ja ilkeä. Mainitaanko siinä Lumikin isästä? Ei. Mitä Lumikin isälle kävi vai kävikö hänelle mitään? Tämä kirja kertoo siitä. Vaikka et pitäisikään prinsessatarinoista joissa on yleensä onnellinen loppu, voit silti pitää tästä. Minä ainakin pidin.
Hauskoja lukuhetkiä!!
Ps. Kirjaan on tullut jatko-osa. En ole vielä löytänyt sitä jotta voisin lukea sen. Näin kuitenkin mainoksen. Sen nimi on: Hirviön sydän itsekkään prinssin tarina. Kirjoitan taas =)

tiistai 31. toukokuuta 2016

Siljan laulu tarina tyttöbändistä

Moikka!! Nyt luin kirjan Siljan laulu.
Siljan laulun on kirjoittanut Vilja-Tuulia Huotarinen. Silja on viisitoista-vuotias tyttö jonka isä on vähän aikaa sitten kuollut. Siljan kaverit jättävät Siljan syyllä:" Olet muuttunut emme tunne sinua enää!". Eräänä päivänä Silja näkee lehdessä, että Siskobändiin etsitään laulajaa. Silja menee koe-esiintymiseen.... Pääseekö hän bändiin se sinun on selvitettävä se itse. Okei jo kannesta näkee että hän pääsee bändiin, koska siinä lukee tarina tyttöbändistä eikä se olisi tarina tyttöbändistä jos se ei kertoisi tyttöbändistä. Nyt jatkan. Siljalla on hyvä lauluääni joten hänet kelpuutetaan bändiin. Siinä on kolme muutakin tyttöä nimeltään Paula, Annette ja Aalya. Aalya joutuu kuitenkin muuttamaan paikkakunnalta pois, joten Sisko on taas vaarassa. Tytöt eivät nimittäin voi soittaa ilman basistia. Silloin Silja tajuaa että hänen naapurissaan asuva Jenna joka soittaa selloa voisi osata soittaa bassoa. Otetaanko Jenna mukaan bändiin vai ei ja mitä sen jälkeen tapahtuu.... Hauskoja lukuhetkiä!!!=)
Ps. Kirjalla on kaksi jatko-osaa: Siljan syksy ja Rakkaudella Silja. Ne kannattaa lukea jos tykkäsi tästä.

lauantai 28. toukokuuta 2016

Hautausmaan poika

Moi taas! Nyt olen lukenut Neil Gaimanin kirjoittaman kirjan Hautausmaan poika. Tämä kirja kertoo pojasta nimeltä Eikku eli Ei-kukaan. Kun Eikku oli vielä pieni vauva, heidän kotonaan oli murhaaja, joka murhasi hänen äitinsä, isänsä ja isosiskonsa. Eikku oli vähän ennen murhaajan tuloa karannut huoneestansa ulos. Hän ryömi hautausmaallle, missä aaveet ottivat hänet huostaansa. Kuolleet aaveet Hra ja Rva Owens ottivat hänet pojakseen, koska Eikun äiti oli niin toivonut. Eikku sai kunnia-kuolleen arvon eli sellaisen, että hän pystyi hiipumaan näkymättömiin ja näkemään pimeässä samalla tavalla kuin ihminen valossa. Eikun holhoojaksi lupautui seikkaileva aave Silas, joka hankki Eikulle ruokaa ja opetti häntä. Eikulle hautausmaa on tutumpi kuin pizza ja koulu. Hän ei tiedä edes mitä ne ovat. Kannattaa tutustua Eikkuun ja aaveisiin. Kirja on ihan todella hyvä. Lue jos voit!! =)

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Jane ja saaren kutsu

Hei taas lukutoukat! =) 
Tällä kertaa luin kirjan nimeltä Jane ja saaren kutsu. Sen on kirjoittanut L.M.Montgomery eli Lucy Maud Montgomery. Jane ja saaren kutsu kertoo 11 -vuotiaasta tytöstä nimeltä Jane. Jane asuu Torontossa suuressa ja ylellisessä talossa lempeän äitinsä ja tiukan isoäitinsä kanssa. Eräänä päivänä tulee Janen isältä kirje Prinssi Edwardin saarelta. Kirjeessä isä pyytää, että Jane tulisi kesälomaksi hänen luokseen. Jane ei haluaisi lähteä, eikä äiti tai isoäiti mielellään päästäisi häntä. Niinpä he päättävät kysyä apua William-enolta, jonka mielestä Janen on mentävä. Niinpä Jane lähtee Prinssi Edwardin saarelle. Kuukausi ennen tätä episodia Jane oli ollut serkkunsa luona ja hän oli leikannut Sunday evening- lehdestä kuvan, jossa oli Kenneth Howard. Isoäiti löysi kuvan ja repi sen neljään osaan ja heitti takkatuleen. Niinpä Jane eräänä päivänä sitten istui junassa ja oli menossa saarelle. Vastassa oli Irene-täti, hän oli todella ärsyttävä ja utelias. Kun Janen isä tulee hakemaan Janea Irene-tädiltä, Jane huomaa, että hän on Kenneth Howard. Kaikki vastenmielisyydet unohtuvat hetkessä. Jane ja hänen "isukkinsa" ostavat talon ja Jane saa hoitaa taloutta niin paljon kuin tahtoo. Jane on onnensa kukkuloilla, koska kotona hän ei saa tehdä melkein mitään.
Kirjan arvio 5/5 tähteä koska tää oli ihan paras ja saa ajattelemaan ja mulla mielikuvituksen lentämään =)
Kirjoitan taas!!!
 Kirjan voi lukea kahdessa osassa Jane Victoria ja Jane Victoria palaa kotiin

maanantai 16. toukokuuta 2016

Kerjäläisprinsessa

Moikka taas lukuintoiset! Tänään luin kirjan nimeltä Kerjäläisprinsessa. Sen on kirjoittanut Magdalena Hai. Kerjäläisprinsessa kertoo tytöstä nimeltä Gigi. Hän on kuningasperheen nuorin tytär. Hänen perheensä on paennut kotimaastaan Umbroviasta vallankuomouksen aikana. He pakenivat Keloburgiin. Siellä Gigi tutustuu ystävänsä Henryn kanssa esim. vanhaan merirosvoon puujalka Murtaughiin ja ihmissusi Mussovitsiin, joka on kuningasperheen "agentti"/ palvelija. Gigin isä, kuningas on keksijä ja hän alkaa rakentaa salaa ilmalaiva Titania. Heidät on ajanut pois Andros "Luopio" Eprikos. Kaikki näyttää olevan hyvin kunnes perheen kotiin heitetään pommi.... Se tarkoittaa, että Luopio tietää missä he ovat. Kirjan arvostelut 5/5 tähteä Jos pidät vauhdista tämä kirja on kuin sinulle luotu mutta se voi olla myös vähän tylsä. Kannattaa lukea!
Ps. Kirjalla on kaksi jatko-osaa nimeltä Kellopeli-kuningas ja Susikuningatar (Vika oli omasta mielestäni paras). Päivitän taas! =)

torstai 21. huhtikuuta 2016

Lumoleipomo

 
Moi taas! Tänään luin kirjan nimeltä Lumoleipomo. Se kertoo Lumolan perheestä. Pieni juoni: Kun Pirre ja Artturi Lumola kutsuttiin lähikaupunkiin taltuttamaan flunssa-aaltoa, lapset jäävät yksin kotiin. Silloin pihaan ajaa salaperäinen Laila-täti ja saa kaikki muut pauloihinsa paitsi Rosman. Rosma alkaa epäillä, että Lailalla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Kun vielä Lumolan sukukalleus keittokirja katoaa, alkaa Rosma tosissaan epäillä Lailaa.
Arvio kirjasta 4/5 tähteä.  Hei hei!  =)
 Ps. Kirjalla on jatko osa nimeltä Lumoleipomo 2 Ripaus taikaa.

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Huone 13

Hei taas lukijat! Tällä kertaa olen lukenut kirjan nimeltä huone 13. Tämä kirja on aika lyhyt, mutta toiminnat ja huippukohta on saatu hyvin mahtumaan juoneen. Kirjan juoni oli helppo ymmärtää ilman kuviakin.
Kirjan tapahtumat sijoittuivat vanhaan majataloon, johon Fliss ystävineen menee luokkaretkelle. Flissin ja hänen kolmen muun luokkalaisensa tekemä "iskuryhmä" tahtoi pelastaa vampyyrin vainoaman tytön. 
Lyhyt juonen kerronta: Päivää ennen luokkaretkeä Fliss näkee yöllä unen majatalosta ja sen huoneesta numero 13, siellä on pöytä ja pöydällä on laatikko ja laatikossa on.....  Seuraavana päivänä kun he saapuivat majataloon, se on samanlainen kun Flissin unessa. Siellä ei vaan ole huonetta kolmetoista, vai onko? Flissin iskuryhmä kokoontuu yöllä kellon kahdennellatoista kumahduksella, silloin huoneen oveen muodostuu numero 13 ja luokan inhottavin tyttö Ellie kiipeää rappuset ja menee huoneeseen. Kun Fliss ystävineen saa tietää, mitä huoneessa on, he päättävät pelastaa Ellien hinnalla millä hyvänsä. Saavatko he Ellien pelastettua? Se selviää ainoastaan lukemalla kirja. =)
Kirja sopii mielestäni kenelle tahansa, joka pitää jännityksestä, helposta tekstistä tai vaan hyvästä kirjasta. Arvosteluni ovat kirjasta 5/5, hauskoja lukuhetkiä!!!!!